Een samenvatting van 2018

2018 was voor ons het jaar van de Drag & Drop. We hebben in maart onze geheel nieuwe Drag & Drop-editor gelanceerd. Met volledige creatieve vrijheid, een meer intuïtieve gebruikerservaring en tientallen andere verbeteringen, was deze upgrade een enorme stap voorwaarts.


Natuurlijk is dat niet alles. We zijn onvermoeibaar door blijven werken om de Drag & Drop-editor naar een hoger niveau tillen. Op deze pagina blikken we terug op enkele van de meest belangrijke verbeteringen.

Onze belangrijkste productverbeteringen in 2018

Een volledig nieuw reporting dashboard

Een van de meest uitdagende features om te ontwikkelen was ons nieuwe reporting dashboard. Dit nieuwe dashboard is gebouwd bovenop ons eigen data engine en stelt je in staat de prestaties van je content te verbeteren door je eenvoudig toegang te bieden tot de belangrijkste statistieken. Ontdek hoe het werkt in onze blogpost: Verbeter je content met ons nieuwe Reporting Dashboard.

De lead generation feature

Dit was een van onze meest interessante updates! Met de lead generation feature, krijgen je lezers alleen toegang tot jouw publicatie (of de rest ervan) na het invullen van een formulier of door in te loggen via Facebook of LinkedIn. Ontdek hoe het werkt in onze blogpost: Genereer betere leads met Instant Magazine.

Meer templates voor jou om te gebruiken

Naast het ontwikkelen van nieuwe features, maken we ook op andere manieren jou het leven wat makkelijker. Onze designers hebben hard gewerkt aan nieuwe templates voor volledige publicaties, maar ook voor individuele pagina’s, blocks en overlays. Lees er alles over in onze blogpost: Besteed 50% minder tijd aan design met meer dan 80 nieuwe content blocks.

De Zapier-integratie

Hoewel het nog een gesloten beta is, is onze geheel nieuwe Zapier-integratie een gamechanger. In een notendop laat Zapier je gegevens van de ene app naar de andere pushen. Met deze integratie kun je moeiteloos gegevens, die via formulieren in Instant Magazine zijn verkregen, doorsturen naar meer dan 1.000 andere apps (bijvoorbeeld jouw CRM-systeem). Binnenkort hoor je er meer over.

Tools voor de AVG

In een review van 2018 mag de AVG natuurlijk niet ontbreken. Om je te helpen aan deze nieuwe wetgeving te voldoen, hebben we een aantal features ontwikkeld, zoals het anonimiseren van IP-adressen in Google Analytics, verbeterde opties voor het verkrijgen van toestemming voor cookies en nieuwe manieren om gegevens die verkregen zijn via formulieren te exporteren of te verwijderen. Lees er meer over in onze blogpost: Instant Magazine en de AVG.

Nieuwe tools voor SSL/TLS certificaten

Aangezien beveiliging steeds belangrijker wordt op het web, was het bouwen van nieuwe features voor het uploaden van SSL/TLS-certificaten een een belangrijke stap voor ons. Hierdoor kun je Instant Magazines veilig hosten op jouw eigen domein. Lees hoe het werkt in ons artikel: Setting up SSL for a custom domain.

Exporteren naar pdf

Een van onze meest voorkomende verzoeken in 2018 was de mogelijkheid om Instant Magazines om te zetten naar pdf's, zodat deze geprint kunnen worden. We hebben geluisterd en je kunt nu je publicaties in een pdf-formaat gieten en printen. Denk wel aan de bomen, dus doe het niet te vaak!

De Bynder-integratie

Samen met Bynder lanceerden we onze eerste officiële integratie. Het is nu mogelijk om Instant Magazine te verbinden met jouw Bynder-account en toegang te krijgen tot al jouw Bynder-assets in de mediabibliotheek. Ontdek hoe het werkt in onze blogpost: Altijd on brand dankzij Bynder integratie.

Onze plannen voor 2019

Natuurlijk is er nog veel meer te doen. We hebben GROOTSE plannen voor 2019, die we later in deze year in review bespreken. Maar laten we eerst naar de cijfers kijken die 2018 hebben gedefinieerd.