MAART 2017

De ontwikkeling van de Drag & Drop

Zoals je misschien al weet zijn we achter de schermen hard aan het werk om ons platform door te ontwikkelen. We toveren de editor om naar een Drag & Drop editor. Een flexibel canvas waar je eenvoudig allerlei content types zoals titels, tekstblokken, foto’s, video’s en producten op kunt slepen en ‘inline’ kunt editen. Onze co-founder Daan Reijnders vertelt je graag hoe we tot dit punt zijn gekomen.

Waarom eigenlijk Drag & Drop?

"Bij de lancering van de eerste versie van Instant Magazine ging onze energie voornamelijk uit naar de ‘front-end’. We ontwikkelden een aantal templates zodat je, als gebruiker, snel een mooi resultaat hebt. De templates zorgden ervoor dat je magazine op alle devices en alle schermresoluties toegankelijk is. In het begin hadden we slechts 10 templates, nu zitten we al op 40."


"Met 1.000 klanten en bijna 10.000 gepubliceerde magazines, hebben we ongelooflijk veel geleerd. Van de data, maar ook van de feedback van onze gebruikers. Regelmatig kregen we de vraag of het niet nog intuïtiever en flexibeler kon. De content direct bewerken, zien wat je wijzigt. Van reclamebureaus kregen we de vraag of zij niet zelf templates konden bouwen. Dus zijn we in de zomer van 2016 gestart met het ontwerpen van de Drag & Drop editor.

Wat hebben onze gebruikers eraan?

"In de huidige versie van onze editor kies je een template, pas je jouw huisstijl toe en voorzie je de templates van je content. Via de preview bekijk je de pagina en maak je in de editor aanpassingen. In de nieuwe versie begin je als gebruiker niet met een template maar met een blanco canvas, je bent dus niet meer gebonden aan de vaste structuur van een template. Je sleept zelf elementen zoals: afbeeldingen, video's en tekst op je canvas."

"Previewen is verleden tijd, je werkt ten slotte al in de view zoals deze eruit komt te zien. Wanneer je tevreden bent met je zelfgecreëerde template en verwacht deze vaker te gebruiken kun je hem gemakkelijk opslaan in je account."

Waar ben je het meest enthousiast over?

"Eigenlijk over alles! De user interface, de vrijheid in vormgeven en het ontwikkelen van templates. Dit biedt zo veel mogelijkheden, ook voor bureaus om hun toegevoegde waarde te laten zien. Maar ook voor grotere corporates is het super handig om de huisstijl beter te bewaken. Ik ben super trots op het design en development team! We kunnen niet wachten op alle mooie dingen die onze klanten gaan maken."

Wanneer gaat het live?

"Ons designteam heeft een ontwerp opgeleverd waar wij helemaal tevreden mee zijn. Op dit moment staat het technische framework voor de editor klaar. De Media library is opgebouwd en aan de eerste functionaliteiten, zoals: inline editing, slepen naar posities en meer wordt op dit moment gewerkt. We verwachten in de aankomende weken meer te laten zien/horen wat betreft de beta release en hoe iedereen zich hiervoor kan inschrijven."

Maart 2017: De ontwikkeling van de Drag & Drop
2/6