Hogere snelheid. Betere vindbaarheid.

Het nieuwe Instant Magazine bevat een groot aantal performance verbeteringen waardoor publicaties sneller laden en zoekmachines content beter kunnen vinden én indexeren.

Scrol naar beneden

Server Side Rendering

Een van de grootste verbeteringen in de Drag & Drop-editor is de implementatie van server side rendering (SSR). Simpel gezegd betekent dit meer snelheid en betere vindbaarheid.


Zonder al te technisch te worden betekent SSR dat als een lezer een Drag & Drop publicatie bezoekt, de publicatie al helemaal in elkaar gezet wordt op de server voordat het naar de browser van de lezer wordt gestuurd. Met deze nieuwe technologie is het laadscherm verleden tijd!

SEO verbeteringen

De implementatie van SSR heeft ook veel voordelen op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Dit betekent dat, als je ervoor kiest om je Instant Magazines openbaar beschikbaar te maken, ze beter zullen ranken in de zoekresultaten.


Met SSR zorgen we er namelijk voor dat Google en andere zoekmachines meteen de volledige pagina, met alle content, zien en indexeren, in plaats van alleen maar een gedeelte van de content.

Interview met Sven Roeterdink

Front-end developer

Sven Roeterdink, binnen Instant Magazine verantwoordelijk voor de implementatie van SSR, legt je graag uit waarom deze verbetering zo impactvol is.

Geweldige support

We hebben een dedicated support omgeving gemaakt voor de Drag & Drop. Hier heb je toegang tot onze nieuwe interactieve handleidingen, instructievideo’s, FAQ’s en nog veel meer. Als je al een account hebt, vind je de support omgeving hier.

Drag & Drop webinars

Ga aan de slag met onze nieuwe Drag & Drop-editor. In 45 minuten ontdek je de belangrijkste verbeteringen en highlighten we alle nieuwe features. Er is per sessie plek voor een beperkt aantal deelnemers, dus schrijf je meteen in!

Kun je niet wachten?

Nieuw bij Instant Magazine? Start een gratis trial voor 7 dagen.