Success Story

Waarom 95% van de lezers van route.nl deze interactieve content aan anderen zou aanraden

Met success stories zetten wij onze klanten in de spotlight en interviewen wij hen over hoe Instant Magazine hen helpt om hun doelstellingen te behalen. Dit keer spraken we met route.nl, bekend van hun prachtige wandel- en fietsroutes in Nederland, België, Frankrijk en Oostenrijk, over hun success met Instant Magazine.

Route.nl is een crossmediaal platform dat zich richt op het inspireren van een brede doelgroep fiets- en wandelliefhebbers. Route.nl is voortgekomen uit Falkplan, een uitgever van wegenkaarten, stadsplattegronden en recreatieve kaarten.


Route.nl is in de loop der jaren uitgegroeid tot een crossmediaal platform met meer dan 125.000 prachtige fiets- en wandelroutes in Nederland, België en de grensstreek met Duitsland. In 2018 verwacht men meer dan 10 miljoen routes te serveren aan de fans.

Om een premium ervaring te bieden aan haar abonnees en nog meer beleving toe te voegen aan de routes, besloot route.nl een interactief magazine te ontwikkelen waarbij audio, video, foto’s en tekst ervoor zorgen dat de lezer de ideale belevingstocht krijgt.


In dit interview spreken we met Karola van Kolk, hoofdredacteur & marketing manager van route.nl, over het succes van de magazines.

"Het gebruik van interactieve elementen in de magazines is echt van grote waarde. Het gebruik van video, audio en mooie beelden inspireert de lezers om de routes ook eens af te leggen."

Karola van Kolk,
Hoofdredacteur & marketing manager van route.nl

95%

raadt het magazine aan

9/10

gemiddelde feedback score

97%

gaf het een 7 of hoger

Introductie

Vertel eens iets over jezelf

Ik werk inmiddels al 14 jaar als marketing manager voor Falkplan, waarvan 7 jaar voor route.nl. Samen met een heel team heb ik route.nl opgezet en hebben we mooie resultaten behaald.

Mijn kracht ligt in het verbinden van alle stakeholders waarmee wij werken, van recreanten tot aan horecagelegenheden en andere partners in de verschillende regio’s.

De uitdaging

Tegen welke uitdaging liepen jullie aan?

Wij waren op zoek naar een middel waarmee wij meer beleving konden toevoegen aan de routes die wij aanbieden. Hierin stond meer interactie met de gebruikers centraal, denk aan audio, video en andere tools die helpen om de gebruikers te enthousiasmeren.


Daarnaast wilden wij er graag een businessmodel aan koppelen. Daarom hebben wij besloten een digitaal magazine te creëren die wij alleen aanbieden aan onze premium leden.

Welke mogelijke oplossingen hebben jullie bekeken?

Het moest aansluiting hebben met onze crossmediale aanpak. Eerst hebben we gekeken of we het niet zelf konden maken, maar omdat dit niet onze core business is hebben we besloten op zoek te gaan naar een partij die hierin gespecialiseerd is.


Toen zijn we bij Instant Magazine uitgekomen. Het platform sprak ons aan en sloot aan bij de wensen die wij hadden voor ons interactieve magazine.

De oplossing

Hebben jullie nagedacht over meetbare doelstellingen waarmee jullie het succes van een publicatie bepalen?

Daar willen wij wel heen, maar is op dit moment nog lastig te bepalen. Dit is een product dat wij nog niet eerder hebben ingezet, maar de data uit de eerste magazines zullen als benchmark gelden, zodat we het succes van de magazines kunnen gaan vergelijken.


Wat wij echter veel belangrijker vinden is dat het onze diensten op een fijne manier ondersteunt. Het format staat nu en dit gaan we het komende jaar steeds verder ontwikkelen. De interactieve elementen die wij nu bij routes kunnen toevoegen geeft ons de toegevoegde waarde waar we naar op zoek waren.

Welke elementen uit jullie magazines vind jij het meest waardevol?

Wij hebben inmiddels drie magazines gepubliceerd en het meest ben ik te spreken over editie 3, waarin alle interactieve elementen mooi samenkomen. Neem bijvoorbeeld het spookverhaal in de laatste editie, over kastelen. Hier hebben wij een heel luisterverhaal gekoppeld aan het magazine. In deze editie hebben daarnaast twee redactrices de fietsroute afgelegd en een heel tof filmpje gemaakt.


Het gebruik van interactieve elementen in de magazines is echt van grote waarde. Het gebruik van video, audio en mooie beelden inspireert de lezers om de routes ook eens af te leggen.

De resultaten

95%

van de lezers raadt het magazine aan anderen aan

97%

geeft het magazine een 7 of hoger

Welke meetbare resultaten zien jullie tot nu toe?

Wij hebben onze leden gevraagd wat ze van de magazines vinden en krijgen erg leuke reacties. Een aantal interessante cijfers:


  • 95% van de lezers van het magazine raadt het anderen aan het magazine te gaan lezen;
  • 97% geeft het magazine een 7 of hoger. Het gemiddelde cijfer is een 9.


Hoe gaan jullie om met de verspreiding?

Wij versturen het 1 keer per twee maanden als nieuwsbrief naar onze premium leden. Daarnaast brengen we het ook op Facebook en Instagram onder de aandacht.

Het eerstvolgende magazine heeft als thema 'bossen' en komt op 3 november uit. Dit magazine wordt uiteraard gekoppeld aan de herfst.


Hebben jullie tips voor andere Instant Magazine-gebruikers?

De grootste tip die ik wil delen is dat interactie niet alleen tot stand komt door meer video of audio toe te voegen, maar dat de content ook echt moet verbinden met jouw merk, product, of dienst. Dan kun je pas echt spreken van geslaagde interactie.

Deel deze success story:

Klaar voor de spotlight?

Vertel ons alles over wat je hebt bereikt met Instant Magazine! We nemen direct contact met je op voor een success story.