Success Story

Met success stories zetten wij onze klanten in de spotlight en interviewen wij hen over hun uitdagingen, hoe Instant Magazine hen hierbij helpt en wat hun resultaten zijn. Dit keer spraken we met Bejo, een toonaangevend bedrijf in de veredeling, productie en verkoop van vollegronds groentezaden.

Met vestigingen in meer dan dertig landen, partners over de hele wereld en ruim 1.700 toegewijde medewerkers werkt Bejo continu aan de groenterassen van nu én de toekomst.


Bejo is één van de early adopters van Instant Magazine en zet het platform al jaren in voor event gerelateerde en promotionele communicatie. In dit interview met JuRgen van Baar en Danielle Bruin lees je alles over hoe Instant Magazine bijdraagt aan de digitale marketingstrategie en heeft gezorgd voor een golf van vernieuwing binnen Bejo.

‘Met Instant Magazine tillen wij onze event communicatie naar een hoger niveau. Beeld en video zijn nu leidend in onze interactieve publicaties, ook hebben wij nu altijd volledige controle over de content en is alles meetbaar!’

Introductie

Vertel ons iets over jezelf

Danielle: “Ik ben marketing- en communicatieadviseur bij Bejo, ik werk hier inmiddels 15 jaar. Ik doe veel op het gebied van onze evenementen, beursdeelnames en digitale marketing. Denk bijvoorbeeld aan onze website, social media en natuurlijk Instant Magazine waarbij het vooral om de inhoud gaat en de samenwerking met JuRgen.”

JuRgen: “Ik werk nu 9 jaar bij Bejo als Visual Communication Designer. Ik ben hier begonnen voor het drukwerk, maar deed na een tijdje ook het beheer van onze websites en ben van daaruit steeds meer gaan doen met onze digitale marketing. Ik doe voornamelijk veel op het gebied van vormgeving en het behoud van onze huisstijl.”

De uitdaging

Tegen welke uitdaging liepen jullie aan?

Ieder jaar hebben wij een aantal grote evenementen. We organiseren de Bejo Open Dagen, met jaarlijks 4000 bezoekers uit de hele wereld, en hebben stands op de Fruit Logistica en de Biofach. Deze events zijn van groot belang voor ons en daarom is goede communicatie erg belangrijk. We willen veel bezoekers aantrekken en natuurlijk goed informeren.


De uitdaging lag hem in het vinden van een oplossing voor onze event communicatie die zowel visueel aantrekkelijk is en tegelijkertijd ook de ruimte biedt voor aanvullende informatie.

Wat voor invloed had deze uitdaging op jullie bedrijf?

We zijn een vooruitstrevend bedrijf en dat komt ook terug in de manier waarop wij communiceren. Omdat we geen goede oplossing hadden om onze content op een mooie manier te presenteren bleven veel van onze ideeën liggen. Daarom gingen we op zoek naar een platform waarmee we onze eventcommunicatie volledig konden digitaliseren, met als doel om de klantbeleving sterk te verbeteren.

De oplossing

Waarom hebben jullie gekozen voor Instant Magazine?

De agrarische sector is nogal statisch, wij lopen daarom graag voorop op het gebied van innovatie in onze communicatie. Via RAADHUIS, een creatief bureau, kwamen we bij Instant Magazine terecht en zagen we dat digitale publicaties ons alle mogelijkheden boden die we nodig hadden.


Met Instant Magazine kunnen we nu meer informatie geven en dat vooral op een moderne, frisse manier tonen. Ook zijn de publicaties altijd en overal bereikbaar en kunnen we ze altijd aanpassen indien nodig.

Waarom een digitaal event magazine?

We hadden een aantal specifieke wensen voor onze eventcommunicatie: het moest vernieuwend, makkelijk verspreidbaar én deelbaar zijn. Daarnaast moest het ons de ruimte geven om op interactieve wijze extra informatie te geven. Ook werd responsiveness steeds belangrijker.


De digitale publicaties die wij met Instant Magazine creëren zijn hier perfect voor. We gebruiken het nu niet alleen vooraf aan events, we delen nu ook tijdens een evenement zelf informatie over het programma en de sprekers.


En zoals eerder gezegd is een ander groot voordeel van digitale publicaties is dat we content zelfs na het versturen nog kunnen aanpassen, updaten en verrijken.

“Een ander groot voordeel van digitale publicaties is dat we content zelfs na het versturen nog kunnen aanpassen, updaten en verrijken.”

Hebben jullie nagedacht over meetbare doelstellingen om het succes in kaart te brengen?

Niet per sé, maar we kijken natuurlijk wel hoe de content presteert. De Google Analytics-integratie is op dat gebied erg waardevol voor ons, daarnaast biedt Instant Magazine ook hun eigen rapportages.


Zo kunnen we zien welke pagina’s goed gelezen worden, maar ook welke niet. Een voorbeeld van een waardevol inzicht die het gebruik van Instant Magazine ons heeft opgeleverd is de verhouding van apparaten waarmee onze publicaties gelezen worden. Die ligt ongeveer op 50% desktop, 40% mobile en 10% tablet verkeer. Dit geeft aan hoe belangrijk responsiveness is.


Verder zien we ook dat onze lezers onze publicaties via verschillende kanalen vinden, zoals e-mail, onze website, social media en nog meer.

De resultaten

Hoe draagt Instant Magazine bij aan Bejo?

Instant Magazine is een belangrijk onderdeel geworden van onze digitale marketing strategie. Het stelt ons in staat om specifieke content te creëren, die vervolgens makkelijk te verspreiden en up-to-date te houden is. De communicatie rondom onze events is nu allemaal gecentraliseerd op één plek wat leidt tot meer belangstelling.

Hoe reageren lezers op jullie publicaties?

In het begin vonden onze collega’s het wel spannend, het was natuurlijk erg nieuw. Er gebeurt gewoon veel in zo’n Instant Magazine, visuele effecten, animaties en je hebt veel meer beeld. Wat dat betreft was het even wennen, maar over het algemeen is iedereen erg enthousiast!


De bezoekers van onze evenementen vinden het ook fijn werken, ze kunnen op hun smartphone overal bij en hebben altijd up-to-date informatie over de sprekers en het programma.

Hoe gaan jullie om met de verspreiding?

We versturen onze publicaties voornamelijk via e-mail. Naast e-mail maken we ook veel gebruik van social media en hebben Instant Magazines een prominente plek op onze website.

Wat zijn jullie toekomstplannen?

We zetten Instant Magazine veel in om content, die eigenlijk niet helemaal op onze website past, mooi te presenteren. De publicaties zijn dynamisch en ogen lekker. Dit blijven we doen en willen we ook verder ontwikkelen.


Daarnaast zien we nu ook dat onze andere vestigingen interesse hebben, daar zijn we nu plannen voor aan het ontwikkelen. Instant Magazine is wat dat betreft echt een vast onderdeel van de Bejo communicatiemix geworden.

Hebben jullie tips voor andere Instant Magazine-gebruikers?

Denk goed na over wat een goede verhouding is qua tekst en beeld. Beeld moet leidend zijn. Zorg ervoor dat teksten je beeld ondersteunen, in plaats van andersom. Wees daarnaast niet bang om gebruik te maken van animaties. Het maakt je content een stuk levendiger!

Bekijk Bejo's publicatie over hun deelname aan Fruit Logistica 2018, de grootste AGF-beurs ter wereld in Berlijn.

Deel Bejo's success story met vrienden en collega's:

Klaar voor de spotlight?

Vertel ons alles over wat je hebt bereikt met Instant Magazine! We nemen direct contact met je op voor een success story.