Content Marketing
Essentials event review

Op 7 juni organiseerden wij ons eerste event ooit! Met ruim 100 aanwezigen, 5 toffe sprekers en veel enthousiaste reacties was het een groot succes. Met gepaste trots delen we hierbij in onze event review de highlights van een mooie dag in Leusden, te beginnen met dé officiële aftermovie.

Ook delen we de opnames van de sprekers en een aantal foto's van het event. We willen graag alle sprekers bedanken voor hun waardevolle inzichten en alle bezoekers voor hun aanstekelijke enthousiasme!

Deel onze #CME18 event review met vrienden en collega's:

De sprekers

Van contentmarketing naar digital business in B2B

Hans Molenaar, Beeckestijn Business School


In zijn presentatie onderstreept Hans direct het belang van contentmarketing dat verder reikt dan een website: “In een wereld waar contentmarketing voor B2B bedrijven een steeds prominentere rol inneemt, zijn er nog teveel bedrijven die genoegen nemen met alleen een website”.

Van marketingmerk naar mediamerk

Jeroen Gunter, Contentoo


Vrijwel elk bedrijf is bezig met het produceren van content. In deze content overload kun je alleen opvallen met kwalitatieve en relevante content. “Kwalitatieve content wint. Het klinkt als een open deur, maar het gebeurt veel te weinig. Weten voor wie je schrijft is hierbij essentieel.”

Waarom je jouw content vanaf vandaag nooit meer als pdf publiceert

Roëll Bakker, Instant Magazine


Onze aandachtsspanne is tegenwoordig slechts acht seconden. Binnen deze tijd moet jij de aandacht van jouw doelgroep zien te grijpen. Hoe doe je dit? “Stop met pdf’s, go responsive en maak je content visueel aantrekkelijk.”

De contentstrategie van Hubspot om op #1 te blijven in Google

Wouter Gijsbertsen, Cliptoo Marketing


Een bedrijf dat contentmarketing tot een kunst heeft verheven is Hubspot. Hoe is dat zo gekomen? “Wij denken allemaal dat content hét is, maar dat is niet zo. Het begint bij je buyer persona en van daaruit kun je nadenken over hoe content aansluit bij je persona”.

Stand up to stand out

Marnick Vandebroek, Stand Up Company


Contentmarketing moet beginnen met de who en niet met de veelgebruikte why van Simon Sinek. “Wij produceren namelijk met zijn allen bergen aan content, maar weinig verhalen raken ons écht omdat we ons niet aangesproken voelen.”


De presentatie van Marnick wordt niet beschikbaar gesteld.

De foto's

Hier een aantal van de vele foto’s die geschoten zijn tijdens het event. De volledige collectie vind je op onze Facebook-pagina. Vergeet ons niet te volgen!

Samenvattend

Tijdens de vijf presentaties van content experts is duidelijk geworden dat je met contentmarketing niet begint met de why, maar dat alles begint met de who. Weten voor wie je content produceert is het begin van een waardevolle, duurzame en interactieve relatie met jouw doelgroep.

Let's get social

Wil je de hoogte blijven over nieuwe events? Volg ons op social media.